Sales Snipers https://salessnipers.com/ Tue, 04 Jul 2023 13:44:28 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7.1 https://salessnipers.com/wp-content/uploads/2023/02/Black-and-Gold-Classy-Minimalist-Circular-Name-Logo-1-1-150x150.png Sales Snipers https://salessnipers.com/ 32 32 סוכן מכירות שכיר מול עצמאי https://salessnipers.com/%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9b%d7%99%d7%a8-%d7%9e%d7%95%d7%9c-%d7%a2%d7%a6%d7%9e%d7%90%d7%99/ Tue, 04 Jul 2023 13:34:22 +0000 https://salessnipers.com/?p=882 הציעו לכם עבודה במכירות כעצמאים? אם אתם לא רוצים לוודא שלא תצאו פראיירים, ויותר מזה - אם אתם רוצים להימנע מחובות, כדאי שתקראו את זה לפני שאתם מסכימים!

הפוסט סוכן מכירות שכיר מול עצמאי הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>

הציעו לכם עבודה במכירות כעצמאים? אם אתם לא רוצים לוודא שלא תצאו פראיירים, ויותר מזה – אם אתם רוצים להימנע מחובות, כדאי שתקראו את זה לפני שאתם מסכימים!

זה בד"כ קורה בסוף ראיון עבודה. הסבירו לכם הכל, אתם מתחברים למוצר, יש לכם כימיה עם המנהל, האווירה סבבה, ומודל השכר מקובל עליכם.

ואז מציעים לכם את אותה העבודה, אבל כעצמאים. ברוב המקרים גם בשכר זהה למשכורת שהציעו לכם כשכירים.

לפני שאתם שוקלים להפוך לעצמאים, כדאי שתהיו מסוגלים לערוך את ההשוואה בין שכיר לעצמאי.

שניה לפני שנסביר את ההבדלים, חשוב להכיר מושג קריטי בהעסקת עובדים שנקרא "ניכויי חובה".

בהעסקת עובדים, המדינה מחייבת לשלם מס הכנסה, ביטוח לאומי, פנסיה (ועוד כמה תשלומים, אבל נעסוק כאן עכשיו באלה) עבור כל עובד שמועסק, בגובה שנגזר מתנאי ההעסקה שלו ו/או מגובה המשכורת שלו בכל חודש.

את מס ההכנסה העובד משלם באופן מלא, בביטוח הלאומי ובפנסיה – המעסיק והעובד מתחלקים בתשלום (ביחס לא שווה), כך שיש את חלקו של המעסיק ואת חלקו של העובד.
מכאן שיש לנו 3 שכבות של שכר:

שכר נטו – סכום הכסף שיועבר לחשבון הבנק שלכם, לשימושכם האישי והחופשי, לאחר שנוכו כל נכויי החובה.

שכר ברוטו – שכר הנטו, בתוספת החלק שלכם בניכויי החובה. זה בעצם הסכום שעליו מדברים כשמציעים לכם עבודה.

* חשוב להזכיר שאתם לא משלמים את חלקכם בניכויי החובה ישירות, אלא המעסיק מקזז ("מנכה") את החלק שלכם מהברוטו ומעביר למי שצריך לקבל את זה, בשמכם.

עלות מעסיק – שכר הברוטו (נטו + החלק שלכם), בתוספת החלק של המעסיק בניכויי החובה.
למה זה חשוב?

כי כעצמאים, הסכום שתקבלו הוא לכאורה מלוא הסכום שאתם זכאים לו מהמעסיק. לכן, אחת הטעויות הנפוצות (והמסוכנות!) ביותר כששוקלים אם לקחת עבודת מכירות כשכיר או כעצמאי היא להשוות את שכר הברוטו לשכר שמציעים לכם כעצמאיים.

אם סיכמתם על סכום כעצמאים, והסכום הוא מלוא התמורה לה אתם זכאים מהמעסיק,
הרי שצריך להשוות את השכר שהציעו לכם כעצמאיים לעלות המעסיק ולא לברוטו.

נניח שהמעסיק שלכם הציע לכם 10,000 ש"ח כשכירים. בד"כ הוא מתכוון לסכום בערכי ברוטו (נטו + החלק שלכם בניכויי החובה). בהתאם להסברים בסליידים הקודמים – כבר ברור לכם שמתוך 10,000 ש"ח ברוטו תישארו עם קצת פחות ביד (נטו).

וזו הסיבה העיקרית שזה מסוכן, כי זה נשמע שעדיף לקבל את כל ה- 10,000 ש"ח כעצמאי, במקום חלק (נטו) מתוך 10,000 ש"ח ברוטו, לא?

אז זהו, שממש לא

למעשה, אם המעסיק משלם לכם כעצמאיים 10,000 ש"ח, הסכום שווה ערך לעלות המעסיק שלו – כי כאמור – כעצמאיים – זה כל מה שהוא משלם לכם.

ואז, מתוך 10,000 ש"ח האלה, יש "לנכות" את הסכום שהמעסיק היה צריך לשלם על חלקו בניכויי החובה, כדי לקבל את "הברוטו" מתוך ה- 10,000 ש"ח.

רגע, לא סיימנו. אחרי שהחסרתם את הסכום שהיה מהווה את חלקו של המעסיק בניכויי החובה – עכשיו תסירו את החלק שלכם בניכויי החובה, אותם המעסיק היה מנכה מהמשכורת שלכם (הרכיב שמפריד בין הברוטו לנטו).

ועוד לא דיברנו על הוצאות שוטפות מעצם היותכם עצמאיים – אגרות, מקדמות, שכר טרחה להנהלת חשבונות ולרו"ח…

"אבל מאיפה נדע איך לעשות את החישובים האלה?!"

בשביל זה אנחנו כאן ואתם קוראים את התוכן הזה עכשיו 🙂

אחרי שקיבלתם את הצעתו הסופית של המעסיק עם מודל השכר שהוא מציע לכם, והבנתם לאיזה גובה שכר אתם צפויים להגיע בסוף החודש – תפחיתו מהסכום הזה סך של 30% (ממוצע גס!), ותקבלו את סך הברוטו שהיו משלמים לכם.

לאחר מכן כנסו לגוגל וחפשו "מחשבון ברוטו נטו" (יש מלא!), תזינו את סכום הברוטו ותקבלו את הנטו שישאר לכם ביד אחרי שתשלמו את כל תשלומי החובה בעצמכם כעצמאיים.

*הסיבה שאנחנו שולחים אתכם לחפש לבד היא כי הפער בין הברוטו לנטו נובע בעיקר מחישובי מס שמתשנים בהתאם לסכום שאתם צפויים להיות זכאים לו.

לסיכום

אם מציעים לכם עבודה כעצמאיים, תבדקו אם זה מתאים לכם, רק אל תשכחו לעשות חשבון של מה שישאר לכם ביד בסוף כל חודש, ועדיף שתיעזרו באיש מקצוע או במכר שמנוסה כעצמאי.

מהניסיון שלנו – רובם המוחלט של הסוכנים שקיבלו הצעה להיות עצמאיים החליטו לוותר על התענוג הזה אחרי שקיבלו מאיתנו את ההסבר על ההבדלים בין שכיר לעצמאי.

שתפו

Facebook
Twitter
LinkedIn

הפוסט סוכן מכירות שכיר מול עצמאי הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>
תכנית קליטה מסודרת לסוכני מכירות חדשים https://salessnipers.com/%d7%aa%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%a7%d7%9c%d7%99%d7%98%d7%94-%d7%9e%d7%a1%d7%95%d7%93%d7%a8%d7%aa-%d7%9c%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%99-%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%99/ Tue, 04 Jul 2023 12:44:27 +0000 https://salessnipers.com/?p=872 הפרמטר הקריטי שיחסל את הסיכוי שתשרדו יותר מחודש בעבודת מכירות חדשה (ואם אתם מגייסים אנשי מכירות, זו כנראה הסיבה שהרוב לא שורדים את החודש הראשון)

הפוסט תכנית קליטה מסודרת לסוכני מכירות חדשים הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>

קיבלתם כמה הצעות עבודה במכירות ואתם מתלבטים.

רובכם לא תתעכבו על הפרמטר הקריטי הזה שיחסל את הסיכוי שתשרדו יותר מחודש בעבודת מכירות חדשה.

(ואם אתם מגייסים אנשי מכירות, זו כנראה הסיבה שהרוב לא שורדים את החודש הראשון)
אחד הדברים שאנחנו מקפידים לוודא מול המעסיקים שעובדים איתנו (וממליצים לסוכנים שעובדים איתנו לבדוק גם בעצמם) הוא:

האם קיימת תוכנית קליטה מסודרת לסוכנים חדשים

לצערנו, מעסיקים בישראל לא מקפידים לבנות תוכנית קליטה מסודרת לסוכנים חדשים, ובמקום זאת, לאחר קליטת סוכן חדש – שולחים אותו לשבת עם סוכן ותיק ולהאזין לו לשיחות.

הנזק הוא אדיר, ומשפיע על 3 אספקטים:

המעסיק: מצד אחד, המעסיק "הימר" על הסוכן החדש (ודחה אחרים!), הימור שכרוך בעלויות מעסיק ופוטנציאל הכנסה בשווי שמתחיל בעשרות אלפי שקלים בחודש. (עלויות אלה נקראות "עלויות מחזור גיוס", נרחיב עליהם בהזדמנות אחרת). ולמרות זאת, באופן הזוי, המעסיק מוותר על השליטה באופן ובמידת ההכשרה והמוכנות של הסוכן החדש להתחיל לבצע מכירות.

הסוכן החדש: למרות שהוא אולי שועל מכירות – הסוכן החדש מוצא את עצמו נדרש להפגין יכולות הקשבה, מחקר, לימוד עצמי, ניתוח והסקת מסקנות – יכולות שהוא אולי לא חזק בהן כמו יכולות המכירה שלו. כי לשמוע שיחת מכירה ולצפןת שתמכרו, מבלי ללמוד את המוצר, את תהליך המכירה, את התהליכים השיווקיים והתפעוליים, את המבנה הארגוני ואת תחומי האחריות של כל אחד – זה קצת כמו לצפות בסרט מהאמצע ולנחש מה הוביל לנקודה שבה התחלתם לצפות.

הסוכן הותיק: המעסיק בד"כ יחבר את הסוכן החדש לסוכן ותיק עם מדדים טובים, כי מן הסתם המעסיק מעוניין שהסוכן החדש ימכור כמו הותיק. אלא שאת הסוכן הותיק זה לרוב קצת פחות מעניין… לסוכן הותיק יש יעדים להשיג, ומשכורת שהוא מכוון אליה, ומהרגע שהצמידו לו את הסוכן החדש – הצמידו לו כדור ברזל מחובר בשרשרת לרגל שמעכבת אותו מלהשיג את הליעדים האישיים שלו. בנוסף, הסוכן הותיק גם מעביר לסוכן החדש את הטעויות שלו, את התפישות הספציפיות שלו, את והתסכולים שלו.

לכן, ההמלצה שלנו היא לשאול בכל ראיון עבודה במכירות על תקופת ההכשרה: האם קיימת תוכנית הכשרה מסודרת, מה היא כוללת, כמה זמן היא נמשכת, מי מוביל אתכם בה, כיצד אתם נמדדים תוך כדי התוכנית, ואם אפשר – לקבל העתק של התוכנית מראש.

בנוסף ולא פחות חשוב – לשאול על תקופת הגרייס שלאחר ההכשרה:

תקופת הגרייס היא התקופה שמתחילה ברגע שסיימתם את תוכנית ההכשרה והתחלתם לעבוד בפועל, ומסתיימת ברגע שאתם מצליחים להשיג את היעד המינימאלי שהמעסיק הציב לכם. לכן בראיון העבודה כדאי לשאול גם מהו היעד המינימאלי שהמעסיק מצפה מכם להשיג ובתוך כמה זמן ממועד סיום תהליך ההכשרה הוא מצפה שתשיגו לפחות את היעד הזה. מעבר להערכת הסיכוי לשרוד בעבודה כזו, משך הזמן והיעד המינימאלי יעזרו לכם להבין איפה אתם בתהליך ואם אתם בקצב סביר.

לסיכום, 3 הפאקטורים שישפיעו באופן דרמטי על הסיכוי שלכם לשרוד את החודש הראשון בעבודת מכירות הם: קיומה של תוכנית הכשרה ועד כמה היא מקיפה משך תקופת הגרייס היעד המינימאלי שאותו יש להשיג בתום תקופת הגרייס העדר תוכנית הכשרה, תקופת גרייס קצרה ויעד מינימאלי לא ריאלי יובילו לתסכול במקרה הטוב, ולפרישה במקרה הרע. וזכרו – בכל פעם שאתם פורשים כי משהו בעבודה החדשה לא מסתדר, גם אם זה לגמרי באשמת המעסיק – לכם נגרם נזק עצום, כי נוצר לכם "חור" בקורות החיים, אותו תאלצו להסביר בראיונות עבודה במשך 5 השנים הקרובות.

שתפו

Facebook
Twitter
LinkedIn

הפוסט תכנית קליטה מסודרת לסוכני מכירות חדשים הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>
איך לשרוד בחברה כאנשי מכירות https://salessnipers.com/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%93-%d7%91%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%94-%d7%9b%d7%90%d7%a0%d7%a9%d7%99-%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa/ Tue, 04 Jul 2023 12:29:35 +0000 https://salessnipers.com/?p=859 אם אתם תותחים במכירות ובכל זאת לא מצליחים להחזיק בתפקיד לאורך זמן' אולי אין התאמה בין מתודת המכירות הטבעית שלכם לבין זו שנהוגה אצל המעסיק שלכם

הפוסט איך לשרוד בחברה כאנשי מכירות הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>

אם אתם תותחים במכירות ובכל זאת לא מצליחים להחזיק בתפקיד לאורך זמן אולי אתם לא דואגים להתאמה בין מתודת המכירות הטבעית שלכם לבין זו שנהוגה אצל המעסיק שלכם.

מהי מתודת מכירה

להבדיל מתהליך המכירה שמורכב משלבי המכירה, מתודת המכירה היא הגישה שלכם כלפי תהליך המכירה.

יכול להיות שהמעסיק שלכם דאג לתשתיות מכירה יציבות, אבל אם אין התאמה מתודית ביניכם, הסיכוי שתצליחו בתפקיד אינו גבוה.

משחר ההיסטוריה של תחום המכירות פותחו עשרות מתודות מכירה. מתוכן קיימות כ- 10 נפוצות.

בישראל נוטים לעשות שימוש ב-4 מתודות עיקריות. בואו נסקור אותן בקצרה:

מכירה מבוססת צרכים / כאבים

סוכן המכירות עורך תשאול ובירור צרכים רגשי ומעמיק מול הלקוח, כדי להציג לו את הערכים והתועלות של המוצר או השירות כמענה ישיר לכאבים ולצרכים שהלקוח שיתף בשיחה. זוהי מתודת המכירה הנפוצה בישראל ומועברת על ידי רוב מדריכי המכירות.

מכירה ייעוצית או מבוססת יחסים

סוכן המכירות משקיע את המאמץ שלו ביצירת מערכת יחסים רחבה ויציבה מול הלקוח, כדי לבסס מספיק ודאות, אמון ואוטוריטטיביות כדי שהלקוח יסכים לסגור עסקה לפי ההמלצות של הנציג, מבלי להתעכב על פרטי ההצעה. מכירות מהסוג הזה בד"כ נמשכות יותר זמן, אך בסופן, אם הסוכן הצליח, הלקוח יסכים לקנות מה שהנציג יגיד ולא יתעכב על מה הוא מקבל לפני שהוא קונה.

מכירה ערכית

סוכן המכירות משקיע את מרבית המאמצים שלו בהצגה רחבה ומפורטת של המוצר או שירות, התועלות שלו, הערכים שלו, בתחושת האופוריה מהשימוש בו, בהצעה ובתנאים הנוחים של ההצעה – מבלי להתעכב על התאמה כלשהי לצרכים ספציפיים של הלקוח.

מכירה מאתגרת

סוכן המכירות יחפש את ההזדמנות לאתגר את התפישות של הלקוח כלפי הצרכים שלו או הפתרונות שאותם הוא מחפש, במטרה לייצר אמון ואוטוריטטיביות.

סוכן המכירות יחפש את ההזדמנות לאתגר את התפישות של הלקוח כלפי הצרכים שלו או הפתרונות שאותם הוא מחפש, במטרה לייצר אמון ואוטוריטטיביות.

אולי הצלחתם להזדהות עם יותר ממתודה אחת, אבל ממאות מבחני ההערכה שהובלנו – לכם כמו לכולם – יש נטייה טבעית למתודה אחת בלבד.

אם אתם רוצים לדעת לאיזו מתודה יש לכם נטייה טבעית – כדאי לאבחן את עצמכם מול מי שמתמחה בזה.

מהמחקרים שערכנו ומהניסיון שלנו, כשיש התאמה בין המתודה הטבעית של סוכן המכירות לבין המתודה הנהוגה אצל המעסיק – תהליך המכירה זורם בקלילות, בלי מאמץ, ומבלי שהסוכן מרגיש שהוא לוחץ על הלקוח.

אם המתודה הטבעית שלכם לא תואמת את המתודה הנהוגה אצל המעסיק שלכם – הסיכוי שלכם לשרוד בעבודת המכירה הזו יהיה מאתגר במיוחד.

שתפו

Facebook
Twitter
LinkedIn

הפוסט איך לשרוד בחברה כאנשי מכירות הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>
קצב המכירות שלכם ירד? כך תגלו מה הסיבה https://salessnipers.com/%d7%a7%d7%a6%d7%91-%d7%94%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%9b%d7%9d-%d7%99%d7%a8%d7%93-%d7%9b%d7%9a-%d7%aa%d7%92%d7%9c%d7%95-%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%94/ Wed, 28 Jun 2023 06:24:11 +0000 https://salessnipers.com/?p=844 קצב המכירות ירד ובאים אליכם בטענות אבל אתם מרגישים שאתם עושים בדיוק את אותו הדבר ואתם לא מצליחים להוכיח את זה. זה מה שכדאי לעשות:

הפוסט קצב המכירות שלכם ירד? כך תגלו מה הסיבה הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>

אם באים אליכם בטענות שקצב המכירות שלכם ירד ואתם מאמינים שהבעיה לא בכם קבלו דרכים שיעזרו לכם להבין איפה הבעיה האמיתית.

אין סוכן מכירות שלא היה בסיטואציה הזו. קצב המכירות ירד ובאים אליכם בטענות, מראים לכם שיחס הסגירה הנוכחי נמוך מיחס הסגירה בחודשים קודמים, ומצפים מכם לתשובות ולשיפור מיידי. ואתם – מרגישים שאתם עושים בדיוק את אותו הדבר, שאתם משקיעים באותה המידה, שדווקא האיכות של הלידים ירדה, אבל אתם לא מצליחים להוכיח את זה.

אז יש כמה דברים שאתם יכולים לעשות:

פנו ל-10 מהלקוחות הפוטנציאליים שניסיתם למכור להם בחודש האחרון ולא קנו, ובקשו מהם את הסיבה שבגינה הם לא הפכו ללקוחות.

אתם צפויים לחלץ המון מידע איכותי מהתשובות שתקבלו, ובתנאי שתקבלו תשובות כנות. כדי להעלות את הסיכוי שתקבלו תשובות כנות, כדאי שאדם אחר יפנה ללקוחות האלה ולא אתם, ושאפילו יזהה את עצמו כמבקר חיצוני (ולא עובד איתכם).

אפשר להסביר לאותם לקוחות שבמסגרת תהליך התייעלות וחידוד מסרים, מבוקש להבין מה היה חסר כדי שתהיה מכירה, ולהדגיש שאין כוונה להציע את המכירה שוב.

דרך נוספת היא השוואה בין פרופיל הלקוח האידאלי שלכם למסרים השיווקיים שאליהם הלקוח נחשף בתהליך השיווק פרופיל הלקוח האידאלי שלכם הוא רשימה של תכונות, נסיבות, כאבים, צרכים ושאיפות שבהתקיים כולם –

הלקוח בצד השני של הקו כ"כ מתלהב מהפתרון שלכם שלא רק שהוא קונה אלא גם ממליץ לאחרים.
* אתם לא חייבים לבצע את הניתוח הזה בעצמכם, כי במצב תקין זו משימה באחריות מחלקת השיווק, ובסבירות גבוהה – הפרופיל כבר קיים אצלם.

האם יש פער בין המסרים השיווקיים הקיימים לפרופיל הלקוח האידאלי?

ככול שהתשובה חיובית – חזקה שהבעיה היא בשיווק. אם ערכתם את ההשוואה בין פרופיל הלקוח האידאלי לבין המסרים השיווקיים אליהם נחשף הלקוח הפוטנציאלי, אפשר לבדוק דבר נוסף והוא – וידוא חשיפה למסרים ברורים:

שלבו (בעדינות!) בתסריט המכירה שלכם שאלות שהתשובה להן תשקף אם הלקוח הפוטנציאלי אכן נחשף למסרים שהיה צריך להחשף אליהם. זה שהמסר קיים בפרסום, לאו דווקא אומר שהלקוח ראה אותו, וזה באחריות מחלקת השיווק.

דוגמה:
נניח שפרופיל הלקוח האידאלי קובע בין היתר שהלקוח הוא בעל השכלה אקדמאית ומחתך סוציו-אקונומי גבוה.

כבר בפתיחת השיחה, ובמסגרת שלב ההיכרות הראשונית, אפשר לשאול את הלקוח מה הוא עושה בחיים, אם הוא למד את זה ואיפה.

אלה לכאורה שאלות לגיטימיות לטובת היכרות, אלא שמהתשובות תבינו בסבירות גבוהה אם הוא עומד בתנאים האלה.

כמובן שיש לוודא שמספר לקוחות לא עומדים בתנאים לפני שקובעים שהבעיה היא בשיווק.

דרך נוספת, שאפשרית רק אם אתם עובדים ביחד עם עוד סוכנים במחלקה היא השוואת ביצועים לפני ואחרי:

1. מחשבים את יחס ההמרה הנוכחי שלכם.
2. מחשבים את יחס ההמרה שלכם בתקופה שלפני המשבר.
3. מחשבים את הפער.
4. משווים את הפער לאותו הפער של יתר הסוכנים במחלקה (שכמובן – גם עליהם לבצע את שלבים 1-3)

אם הפערים בין כולם לא שונים באופן קיצוני – חזקה שהבעיה היא לא אצלכם

בונוס!
אם באים אליכם בטענות שעסקאות שסגרתם מתבטלות באחוזים גבוהים: הכינו לעצמכם "מסמך תאום ציפיות", שכולל את כל התנאים המהותיים של העסקה.

המסמך צריך לכלול בתמצית:
מה נרכש
כמה זה עולה
מה השלבים במתן השירות או המוצר,
ומה לוח הזמנים הצפוי
(וכל מידע מהותי נוסף)

לאחר שערכתם את המסמך, ולפני שאתם מתחילים לעשות בו שימוש – העבירו אותו למי שמנהל את התפעול, שיאשר שתוכן המסמך נכון ומדוייק.

לאחר שקיבלתם אישור – שולחים את המסמך לכל לקוח שסגר עסקה (אפשר גם לשלוח ללקוחות שעוד מתלבטים, כחלק מחיזוק המכירה)

שלחתם את המסמך ללקוח שעכשיו מבקש לבטל עסקה בגלל סיבה שהופיעה במסמך?
הביטול לא באשמתכם!

שתפו

Facebook
Twitter
LinkedIn

הפוסט קצב המכירות שלכם ירד? כך תגלו מה הסיבה הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>
למה לא לעבוד במכירות? https://salessnipers.com/%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%a2%d7%91%d7%95%d7%93-%d7%91%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa/ Wed, 28 Jun 2023 06:12:19 +0000 https://salessnipers.com/?p=831 מה הקשר בין מאמצי השיווק של המעסיק לבין הסיכוי שתשמעו "לא" כל היום? ואיך בחירה נכונה של מקום העבודה תכריע אם תשמעו "לא" כל היום?

הפוסט למה לא לעבוד במכירות? הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>

מי בכלל רוצה לשמוע "לא" כל יום?!

זו התשובה הכי נפוצה ששמענו לשאלה "למה לא לעבוד במכירות?"

אבל מה אם נגיד לכם שבהרבה מאוד עבודות ב- מכירות – לא שומעים "לא" כל היום?

כשאנחנו שומעים את ההתנגדות הזו, אנחנו מיד מבינים את המקור שלה ויודעים איך לפתור אותה בפחות מ-5 שניות.

אבל רגע לפני שנראה לכם את הפתרון, חשוב להבין את הבעיה האמיתית, כי למרות שאפשר לפתח עמידות ל- "לא" עם הזמן – לא בכל עבודות המכירות שומעים "לא" כל היום!

אז החדים מביניכם כבר הבינו שיש משהו בבחירה נכונה של מקום העבודה שתכריע אם תשמעו "לא" כל היום.

מהמחקרים שערכנו עולה שרובכם לא תתעניינו במשאבי ה- שיווק שהמעסיק המיועד שלכם משקיע, ובפרט – עם אילו סוגי לידים תעבדו אז מה הקשר בין מאמצי השיווק של המעסיק לבין הסיכוי שתשמעו "לא" כל היום?

בפשטות – מידת בשלות הלידים שתעבדו איתם.

לא מדובר ב- סוגי הקהלים שתעבדו איתם (עליהם נרחיב בפוסט אחר), אלא על מידת המוכנות שלהם לקנייה (Buying Intent) במעמד השיחה הראשונה עם סוכן המכירות.בישראל, יש 4 מידות בשלות נפוצות ללידים:

1. איתור לידים (עצמי): המעסיק שלכם לא משקיע כלל בשיווק, ולמעשה – אינו דואג לספק לכם לידים. במקרה הטוב הוא יספק לכם רק את האווטאר (פרופיל/תאור של הלקוח האידאלי) וישלח אתכם לאתר לקוחות פוטנציאליים שתואמים את האווטאר שלו.

2. דטא קרה: המעסיק שלכם מספק רשימות של לקוחות פוטנציאליים עם מכנה משותף שלכאורה אמור לאותת על כוונת קנייה גבוהה. שיטה זו גם מכונה "פניה קרה" – שלקוח פוטנציאלי מהרשימה אינו מצפה לשיחה מכם, ומעולם לא התעניין בפתרון שלכם.

3. לידים חמים: המעסיק שלכם משקיע כספים בשיווק כדי ליצור עניין בקרב קהל הלקוחות הפוטנציאלי שלכם, וכל מתעניין כזה, שנחשף לתכנים השיווקיים של המעסיק והתכנים עוררו בו עניין לשמוע מכם פרטים נוספים – הוא ליד חם.

4. תחזוקת לקוחות (ריטנשן – retention): התפקיד שלכם אינו כרוך בלייצר לקוחות חדשים למעסיק שלכם – אלא ליצור קשר עם הלקוחות הקיימים ולנסות להאריך את משך ההתקשרות איתם ו/או להרחיב את סל הקנייה שלהם. לכאורה זו רמת הבשלות הגבוהה ביותר, כי ככלל – יותר קל למכור ל- לקוח קיים מאשר ל- לקוח חדש.

באילו מ-4 סוגי מידת בשלות הלידים לא שומעים "לא" כל היום?

כשאתם מנהלים מכירות מול לידים חמים – הסבירות לשמוע "לא" נמוכה באופן דרמטי (!).

גם אם לקוח אומר לכם "לא", הוא זה שביצע פעולה אקטיבית כדי להירשם ל- שיחת המכירה עמכם, אז לכל הפחות הוא מצפה לקשר מכם כדי לשמוע מכם יותר פרטים על השירות/מוצר.

בכל המקרים האחרים, הסבירות לשמוע "לא" מאוד גבוהה, כי הלקוח הפוטנציאלי אינו מצפה לשיחה מכם, ולמעשה, כשאתם מנסים ליצור איתו קשר, אתם מתפרצים ליום שלו וללו"ז שלו, וזה כשלעצמו עשוי להרתיע אותו, גם אם לכאורה היה מוצא עניין במה שאתם מציעים.

לסיכום, קיימים 4 מידות בשלות של לידים נפוצות:

איתור לידים (עצמי), דטא קרה, לידים חמים ו- ריטנשן.

עבודה מול לידים חמים מפחיתה באופן משמעותי את הסיכוי לשמוע "לא" כל היום. אם אתם מאלה, דאגו לוודא בראיונות העבודה שלכם שאתם מיועדים לעבוד עם לידים חמים בלבד. חשוב לציין שעבודה עם כל סוגי הלידים האחרים – לגיטימית. יש עסקים שלא ניתן לייצר בהם לידים חמים על בסיס קבוע.

כמו כן חשוב לדעת שסוג הלידים איתם תעבדו צריך להשפיע על מודל השכר שלכם, ועל זה הרחבנו בפוסט אחר.

שתפו

Facebook
Twitter
LinkedIn

הפוסט למה לא לעבוד במכירות? הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>
טייטלים מפוצצים של אנשי מכירות – מציאות או פיקציה? https://salessnipers.com/%d7%98%d7%99%d7%99%d7%98%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a4%d7%95%d7%a6%d7%a6%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%90%d7%a0%d7%a9%d7%99-%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%90%d7%95%d7%aa/ Sun, 25 Jun 2023 06:57:53 +0000 https://salessnipers.com/?p=823 אחת הדרכים למשוך מועמדים היא להציע טייטלים מפוצצים ויוקרתיים. בהרבה מקרים - כל קשר בין הטייטל למציאות הוא פיקציה, וזה מאוד מסוכן.

הפוסט טייטלים מפוצצים של אנשי מכירות – מציאות או פיקציה? הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>

כשהיינו ילדים, לרובנו המליצו לתפוס שליטה על החיים המקצועיים שלנו כדי להנדס לעצמנו את קורות החיים.

מי מכם שהחליט ליישם את ההמלצה (וטוב שכך!), כנראה בוחר בקפידה יתרה את התפקידים הבאים שלו כדי להפגין התפתחות מקצועית הגיונית ובריאה בתוך הרצף התעסוקתי שלו.

ובמעבר חד – למעסיקים.

זה לא סוד שקיימת תחרות אגרסיבית בין המעסיקים על גיוסם של סוכני המכירות הטובים והמנוסים בתחום.

אחת הדרכים למשוך מועמדים היא בלהציע להם טייטלים מפוצצים ויוקרתיים אבל בהרבה מאוד מקרים -כל קשר בין הטייטל למציאות הוא פיקציה, וכפי שתכף תבינו – זה מאוד מסוכן.

בין הטייטלים הנפוצים והעדכניים:

מנהל פיתוח עסקי / BDR
מנהל תיקי לקוחות
מנהל מכירות
SDR

בגדול, כולם סוכני מכירות אבל כדאי לדעת מה באמת ההגדרה המקורית לכל טייטל, ומנגד – איך זה נראה בפועל אצל מעסיקים.

*מנהל פיתוח עסקי / BDR*
במקור – תפקידו של מנהל פיתוח עסקי מתחיל במיפוי כלל המשאבים של העסק, זיהוי המשאבים שלא מנוצלים, בניית מוצר/שירות מ- "שאריות" המשאבים והכנסתם לפייפליין השיווק והמכירות.
בפועל – רוב מי שמחפש לגייס "מנהל פיתוח עסקי" מחפש סוכן מכירות סטנדרטי, שפשוט יביא עבודה בעצמו, מבלי שיהיה צורך להשקיע במאמצי שיווק.

*מנהל תיקי לקוחות*
במקור – מנהל תיקי לקוחות הוא סוכן "ריטנשן" (שימור) שתפקידו העיקרי הוא לנהל את הקשר בין הלקוחות לבין התפעול של החברה ולדאוג שיהיו מרוצים במטרה שיאריכו את משך ההתקשרות בכל פעם ואולי אפילו יגדילו את סל הקניה שלהם.
בפועל – מנהל תיק לקוח מגלה שהוא בעצם אחראי על כל הפעילות מול לקוחות, החל מאיתור הלקוחות, פניה ליצירת עניין, ביצוע המכירה, ושימור (ריטנשן).

*מנהל מכירות*
במקור – תפקידו של מנהל המכירות הוא לנהל את פעילות המכירות של החברה. בין יתר משימותיו הם תכנון תהליכי המכירה, גיוס, הכשרה, ניהול והשבחה של סוכני המכירות, ניטור מדדי מכירה, ניתוחם והצגתם לדרג הניהולי.
בפועל – רוב מי שמחפש לגייס "מנהל מכירות" מחפש סוכן מכירות סטנדרטי, שכל מה שהוא מנהל זה את העבודה של עצמו ולא יותר.

*SDR*
במקור – SDR – Sales Development Representative – תפקידו לאתר זירות שבהן מתרכזים הלקוחות הפוטנציאליים, להנדס את אופן הפנייה אליהם כדי לייצר בהם עניין, והעברת המתעניינים למחלקת המכירות לטובת פרזנטציה ו- סגירה.
בפועל – לרוב כשמציעים תפקיד של SDR, מחפשים סוכן מכירות סטנדרטי, שפשוט יביא עבודה בעצמו, מבלי שיהיה צורך להשקיע במאמצי שיווק (כמו במקרה של "מנהל פיתוח עסקי").

ואם הגעתם עד הנה – למה זה חשוב??

כי כדאי לשאול בכל ראיון – מה בדיוק מצופה מכם במסגרת התפקיד.

כדי שלא תבואו בגלל הטייטל, תברחו בגלל שבפועל – זה לא ממש תואם, ותיצרו לעצמכם "חור" בקורות החיים, שאותו תצטרכו להסביר בראיונות עבודה במשך 5 השנים הבאות.

שתפו

Facebook
Twitter
LinkedIn

הפוסט טייטלים מפוצצים של אנשי מכירות – מציאות או פיקציה? הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>
הסיבות להתקף שחיקה של סוכני מכירות https://salessnipers.com/%d7%94%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%94%d7%aa%d7%a7%d7%a3-%d7%a9%d7%97%d7%99%d7%a7%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%99-%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa/ Sun, 25 Jun 2023 06:49:34 +0000 https://salessnipers.com/?p=812 כבר כמה שבועות שאתם נאבקים לסגור מכירות (כשלפני כן הייתם סוגרים בערימות), בזמן שהאחרים ממשיכים לסגור בקצב קבוע. ברכות! אתם בשיאו של התקף שחיקה!

הפוסט הסיבות להתקף שחיקה של סוכני מכירות הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>

כבר כמה שבועות שאתם נאבקים לסגור מכירות (כשלפני כן הייתם סוגרים בערימות), בזמן שהאחרים ממשיכים לסגור בקצב קבוע.

ברכות! אתם בשיאו של התקף שחיקה!

זו תחושה לא נעימה.
מצד אחד אתם מרגישים שאתם לא מוותרים על שום הזדמנות מכירה (ואפילו מתאמצים יותר), אבל בפועל-

קצב המכירות שלכם ירד,
אתם חסרי סבלנות – מול הלקוחות והקולגות שלכם, ככול שיש יותר לידים לטיפול – אתם יותר מתוסכלים, ואתם מרבים להציץ בשעון בתקווה שהיום ייגמר.

וברוב המקרים, כשאתם כבר רוצים להרים רגע את המבט מהמסך, ושניה להניח לטלפון –
קשה להתעלם מהשם שלכם בתחתית טבלת הסגירות החודשית, מהחגיגות של הסוכנים האחרים על כל מכירה שלהם, ומהמבטים המרחמים שלהם כלפיכם.

לפני הכל, אל תרגישו מיוחדים – זה קורה לכולם.
רק חשוב להבין את התופעה הזו כדי לא להוציא אותה מפרופורציות.

באופן די טבעי – עבודה במכירות היא עבודה בעצימות נפשית גבוהה, מעצם היותה מבוססת על השגת יעדים חודשיים. ולמרות שהיא כזו, חלק גדול מסוכני המכירות משגשגים בה ומרוויחים הרבה מאוד כסף.

יחד עם זאת, קיימים גורמים שעשויים להכביד עוד יותר על הלחץ הנפשי ולהוביל להתקף שחיקה.

בואו נסקור את הנפוצים מביניהם:

עומס יתר – אחריות על מספר רב מדי של משימות. עומס יתר עלול לנבוע מ-2 סיבות:
(1) סוכן מכירות שאינו מתנהל ביעילות או שלוקח על עצמו יותר ממה שהוא מסוגל.
(2) מנהל מכירות בינוני שאינו מנוסה בחלוקת עומס עבודה.

שעות עבודה ארוכות – לעבוד במכירות במשך 9 שעות ביום, ובמשך 5 ימים בשבוע – זה לא קל.
(המנוסים שבמנהלי המכירות ממליצים על יום עבודה במכירות שלא יימשך מעבר ל-6 שעות.)
לזה מוסיפים את המרדף אחר השגת היעדים החודשיים שלעיתים מצריך השקעה של שעות נוספות.

העדר תמיכה או שיתוף פעולה – מצד המנהלים.

מנהל שאינו יודע לספק פתרונות לייעול העבודה של הסוכנים שלו, לא רק שיצור תסכול אלא גם יפגע באמון כלפיו.

מונוטוניות – ביצוע משימות רפיטיטיביות, ובפרט – שיחות מכירה.

ככול שהמעסיק דורש להיצמד יותר לתסריט – כך השיחות נעשות מונוטוניות ויעלו את הסיכוי לשחיקה.

לופ דחייה – ככול שהלקוחות מסרבים להצעה שלכם, אתם מתוסכלים יותר, מה שניכר בשיחות שלכם ומעלה את הסיכוי שזה יקרה שוב ושוב.

השפעות אישיות – החיים שלפני ואחרי העבודה.

לחץ כלכלי, מריבה עם חברים או משפחה, חוסר שינה, העדר חיי חברה – כל אלה יעלו את הסיכוי לשחיקה.

אז מה עושים?

התשובה מתחלקת ל-2 – פתרונות בעבודה ובבית.

בעבודה:

פונים למנהל שלכם, מסבירים לו שאתם חווים שחיקה, ומבקשים ממנו לשחרר מעט את האחיזה לתקופה קצרה: לדלל את עומס המשימות שלכם, לקצר מעט את שעות העבודה שלכם, לאפשר לכם לחרוג מהתסריט, לקחת יותר הפסקות ואולי לשלב עבודה מהבית לתקופה.

מנהל מקצועי ומנוסה מודע לשחיקה אפשרית של העובדים שלו ואמור להיות ערוך לזה.

בבית:

לאכול טוב ונכון, לישון טוב, לנהל שגרת ספורט, להפחית זמני מסכים וצריכת אקטואליה, להרחיק אנשים רעילים ומזיקים. מומלץ מאוד לבצע שינוי הדרגתי ובחלק אחד באורח החיים שלכם בכל פעם.

מחקרים מראים ששינוי קיצוני בכל ההרגלים בעת ובעונה אחת אינו צפוי להחזיק מעמד לאורך זמן.

אם אחרי "שחרור האחיזה" של המנהל ושינוי ההרגלים בבית אתם חוזרים שוב ושוב להתקפי שחיקה או שבכלל לא מצליחים לצאת ממנה – אתם כנראה לא מתאימים למעסיק הספציפי הזה.

אולי זו מתודת מכירות שונה מזו שאתם נוטים לה,
אולי זו סביבת העבודה שמכבה אתכם,
אולי סגנון הניהול, אולי סוג הלידים,

בכל מקרה – מומלץ לברר לאיזה סוג של עבודת מכירות אתם כן מתאימים כדי לעבוד בעבודה שכיף לעבוד בה, ושתעשו בה כסף כמו שמגיע לכם.
(אפשר אצלנו ללא עלות או התחייבות).

שתפו

Facebook
Twitter
LinkedIn

הפוסט הסיבות להתקף שחיקה של סוכני מכירות הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>
4648266007 מתאם/ת פגישות למחלקת שיווק https://salessnipers.com/4648266007-2/ Thu, 15 Jun 2023 13:20:24 +0000 https://salessnipers.com/?p=776 מתאם/ת פגישות למחלקת שיווק משרה מס' 4648266007 פרטים כלליים לחברת ייעוץ מובילה בתחומה הממוקמת ביהוד, דרוש/ה מתאם/ת פגישות למחלקת שיווק תחומי אחריות תיאום פגישות ואחריות על יומן של מומחים עסקיים עבודת ממשקים מול מנהלים בכירים- ומנכ"לים דרישות ניסיון במכירות טלפוניות הכרות עם אופיס ניסיון בתחום השיווק או המכירות- יתרון המוצר/ים / השירות/ים הנמכרים יעוץ עסקי […]

הפוסט 4648266007 מתאם/ת פגישות למחלקת שיווק הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>

מתאם/ת פגישות למחלקת שיווק

משרה מס' 4648266007

פרטים כלליים

לחברת ייעוץ מובילה בתחומה הממוקמת ביהוד, דרוש/ה מתאם/ת פגישות למחלקת שיווק

תחומי אחריות

  • תיאום פגישות ואחריות על יומן של מומחים עסקיים
  • עבודת ממשקים מול מנהלים בכירים- ומנכ"לים

דרישות

  • ניסיון במכירות טלפוניות
  • הכרות עם אופיס
  • ניסיון בתחום השיווק או המכירות- יתרון

המוצר/ים / השירות/ים הנמכרים

יעוץ עסקי

הטבות

  • הפי-אוור בימי חמישי
  • ראשון שמח בימי ראשון
  • נופשי חברה
  • שוברי מתנה בחגים
  • תחרויות – שוברי מתנה ומוצרי חשמל

שכר בסיס

44 ₪ לשעה

עמלות

150 ₪ על פגישה שהתקיימה בפועל (החל מהפגישה ה-31 ואילך בכל חודש)

הפוסט 4648266007 מתאם/ת פגישות למחלקת שיווק הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>
4471073087 מוכרן טלפוני מלידים חמים https://salessnipers.com/4471073087-2/ Thu, 15 Jun 2023 12:01:30 +0000 https://salessnipers.com/?p=754 מוכרן טלפוני מלידים חמים משרה מס' 4471073087 פרטים כלליים מוכרן טלפוני למכירה מלידים חמים בעולמות הבית החכם תחומי אחריות ניהול תהליך המכירה מקצה לקצה הגדלת ערך הלקוחות דרישות סדר ארגון כישורים טובים במכירות טלפוניות מבין במספרים ניסיון במכירות תוך השגת יעדים המוצר/ים / השירות/ים הנמכרים מנעול חכם לדלת ומוצרים משלימים הטבות אין שכר בסיס 5,600 […]

הפוסט 4471073087 מוכרן טלפוני מלידים חמים הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>

מוכרן טלפוני מלידים חמים

משרה מס' 4471073087

פרטים כלליים

מוכרן טלפוני למכירה מלידים חמים בעולמות הבית החכם

תחומי אחריות

  • ניהול תהליך המכירה מקצה לקצה
  • הגדלת ערך הלקוחות

דרישות

  • סדר
  • ארגון
  • כישורים טובים במכירות טלפוניות
  • מבין במספרים
  • ניסיון במכירות תוך השגת יעדים

המוצר/ים / השירות/ים הנמכרים

מנעול חכם לדלת ומוצרים משלימים

הטבות

אין

שכר בסיס

5,600 ₪

עמלות

שכיר: 3.5% עד 50 עסקאות, 4.5% על יותר מ-50 עסקאות.
עצמאי: 8% עד 50 עסקאות, 10% על יותר מ-50 עסקאות.

הפוסט 4471073087 מוכרן טלפוני מלידים חמים הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>
עבדתם כסוכני מכירות ולא שילמו לכם? זה בשבילכם https://salessnipers.com/not-paid/ Sat, 03 Jun 2023 13:41:50 +0000 https://salessnipers.com/?p=732 אין 100% הבטחה. כל אחד יכול ליפול קורבן, אבל ללא ספק שהקפדה על בדיקות מקדימות תצמצם דרמטית את הסיכוי שייעלמו לכם עם שכר שמגיע לכם

הפוסט עבדתם כסוכני מכירות ולא שילמו לכם? זה בשבילכם הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>

אם אתם רוצים לוודא שזה לא יקרה לכם יותר – הפוסט הזה נכתב במיוחד עבורכם!

לאורך כל שנות הניסיון שלנו במכירות נתקלנו בעוד ועוד סיפורים על סוכני מכירות מקצועיים שנתנו את הנשמה שלהם למעסיק כלשהו, שבסוף נעלם להם ולא שילם.

המכנה המשותף בין רובם היה שהם סמכו על "מילה" של אדם שהתרשמו ממנו לטובה, שהבטיח להם קריירה מפוארת עם עתיד ואופק, וברגע האמת הפסיק לענות להם להודעות.

אז איך מצמצמים את הסיכוי שידפקו אתכם?

  1. בדיקות מקדימות
  2. הסכם התקשרות

בדיקות מקדימות:

לפני הכל – תשאלו מול מי אתם מתחייבים. המעסיק שלכם לא יכול להיות אדם פרטי, אלא עסק. כל עסק בישראל מחוייב לפתוח תיק ברשויות השונות ולקבל מספר זיהוי ייחודי לעסק שלו.

אין פה הרבה אפשרויות: עוסק פטור, עוסק מורשה, חברת בע"מ, שותפות מוגבלת, עמותה, מלכ"ר, חל"צ – כל אחד מהם מקבל מספר זיהוי ייחודי.

אם מדובר בעוסק (פטור או מורשה) – חפשו בגוגל: "פרטי עוסק מורשה", ואם זו חברה חפשו: "רשם החברות".

לכל אחד מהם יש מערכת שמאפשרת להזין את המספר הייחודי ולקבל את המידע הרשמי ששמור במאגרי הרשויות. המידע מאוד בסיסי, אבל יתן איזושהי אינדקציה שהעסק קיים וכשר.

אצל רשם החברות אפשר לשלם 15 שקלים ולקבל נסח חברה מלא, שכולל גם את פרטיהם של כל הבעלים והדירקטורים. בנוסף, ערכו חיפוש חופשי במנועי חיפוש לשם הרשמי של העסק. בחנו את התוצאות, בדגש על אזכורים משפטיים.

בנוסף, הריצו חיפושים על שם האדם שמעסיק אתכם, ו/או שם הבעלים של העסק. בד"כ – עסק מצליח הוא מושא לגאווה, וחזקה שהבעלים ו/או המנכ"ל יאזכרו את העסק בכל הזדמנות.

ככול שהדמויות האלה לא מופיעות ברשת, ו/או לא מקושרות לעסק – זו נורה אדומה.

הסכם התקשרות:

זה לא משנה אם אתם שכיר או עצמאי – לא מתחילים לעבוד בלי הסכם!

קיבלתם הסכם? שימו לב – לכל הסכם התקשרות יש הסכמות מסחריות שחשוב שיופיעו בהקשר של מכירות:

  • מתי מתחילה ההתקשרות
  • מה בדיוק התפקיד של הסוכן (מזה ייגזר מה לא התפקיד שלו)
  • איך הסוכן יבצע את העבודה שלו?
  • באילו אמצעים, באילו שעות, מאיפה בארץ מבצעים את העבודה.
  • מה התרחיש המדויק שמזכה את הסוכן בשכר?
  • האם החתמה של לקוח על הסכם מספיקה? או שגם מלוא התשלום צריך לעבור?
  • ומה קורה אם עברה רק מקדמה?
  • מדיניות ביטולים – כיצד שכרו של הסוכן מושפע מביטול עסקה שאותה ניהל?
  • גובה השכר, גובה העמלות, אופן חישובם, מועד תשלומם, והדרך שבה הם ישולמו
  • סיום ההתקשרות – זמן התראה מראש (לשני הצדדים!), מה קורה ממועד ההתראה ועד לסיום בפועל, מה קורה עם עסקאות שהסוכן התחיל אך נסגרו לאחר שעזב בפועל.

בנוסף להסכמות המסחריות, לכל הסכם יש גם הסכמות משפטיות.

כמו כל הסכם משפטי שעליו אתם נדרשים לחתום, כדאי מאוד להעביר את ההסכם לעורך דין מטעמכם, ועדיף כזה הבקיא בדיני עבודה, כדי שיעבור על כל ההסכמות המשפטיות וייתן לכם את חוות דעתו.

לסיכום,
כדי לצמצם את הסיכוי שהמעסיק שלכם לא ישלם לכם – כדאי לקבל ממנו את שם הארגון שבמסגרתו הוא פועל והשמות של מי שמקבלים את ההחלטות – כדי להריץ חיפושים ובדיקות עליהם, ולוודא שהם "כשרים".

בנוסף, לא עובדים בלי הסכם, ומוודאים שההסכמות המסחריות העיקריות מקבלות בו ביטוי מפורש.

חשוב לציין שאין 100% הבטחה. גם מי שעושה בדיקות רקע מעמיקות יכול ליפול קורבן, אבל ללא ספק שהקפדה על בדיקות מקדימות ועל הסכם התקשרות תקינים – תצמצם דרמטית את הסיכוי שייעלמו לכם עם שכר שמגיע לכם.

שתפו

Facebook
Twitter
LinkedIn

הפוסט עבדתם כסוכני מכירות ולא שילמו לכם? זה בשבילכם הופיע לראשונה ב-Sales Snipers.

]]>