מי בכלל רוצה לשמוע "לא" כל יום?!
זו התשובה הכי נפוצה ששמענו לשאלה "למה לא לעבוד במכירות?"
אבל מה אם נגיד לכם שבהרבה מאוד עבודות ב- מכירות – לא שומעים "לא" כל היום?
כשאנחנו שומעים את ההתנגדות הזו, אנחנו מיד מבינים את המקור שלה ויודעים איך לפתור אותה בפחות מ-5 שניות.
אבל רגע לפני שנראה לכם את הפתרון, חשוב להבין את הבעיה האמיתית, כי למרות שאפשר לפתח עמידות ל- "לא" עם הזמן – לא בכל עבודות המכירות שומעים "לא" כל היום!
אז החדים מביניכם כבר הבינו שיש משהו בבחירה נכונה של מקום העבודה שתכריע אם תשמעו "לא" כל היום.
מהמחקרים שערכנו עולה שרובכם לא תתעניינו במשאבי ה- שיווק שהמעסיק המיועד שלכם משקיע, ובפרט – עם אילו סוגי לידים תעבדו אז מה הקשר בין מאמצי השיווק של המעסיק לבין הסיכוי שתשמעו "לא" כל היום?
בפשטות – מידת בשלות הלידים שתעבדו איתם.
לא מדובר ב- סוגי הקהלים שתעבדו איתם (עליהם נרחיב בפוסט אחר), אלא על מידת המוכנות שלהם לקנייה (Buying Intent) במעמד השיחה הראשונה עם סוכן המכירות.בישראל, יש 4 מידות בשלות נפוצות ללידים:
1. איתור לידים (עצמי): המעסיק שלכם לא משקיע כלל בשיווק, ולמעשה – אינו דואג לספק לכם לידים. במקרה הטוב הוא יספק לכם רק את האווטאר (פרופיל/תאור של הלקוח האידאלי) וישלח אתכם לאתר לקוחות פוטנציאליים שתואמים את האווטאר שלו.
2. דטא קרה: המעסיק שלכם מספק רשימות של לקוחות פוטנציאליים עם מכנה משותף שלכאורה אמור לאותת על כוונת קנייה גבוהה. שיטה זו גם מכונה "פניה קרה" – שלקוח פוטנציאלי מהרשימה אינו מצפה לשיחה מכם, ומעולם לא התעניין בפתרון שלכם.
3. לידים חמים: המעסיק שלכם משקיע כספים בשיווק כדי ליצור עניין בקרב קהל הלקוחות הפוטנציאלי שלכם, וכל מתעניין כזה, שנחשף לתכנים השיווקיים של המעסיק והתכנים עוררו בו עניין לשמוע מכם פרטים נוספים – הוא ליד חם.
4. תחזוקת לקוחות (ריטנשן – retention): התפקיד שלכם אינו כרוך בלייצר לקוחות חדשים למעסיק שלכם – אלא ליצור קשר עם הלקוחות הקיימים ולנסות להאריך את משך ההתקשרות איתם ו/או להרחיב את סל הקנייה שלהם. לכאורה זו רמת הבשלות הגבוהה ביותר, כי ככלל – יותר קל למכור ל- לקוח קיים מאשר ל- לקוח חדש.
באילו מ-4 סוגי מידת בשלות הלידים לא שומעים "לא" כל היום?
כשאתם מנהלים מכירות מול לידים חמים – הסבירות לשמוע "לא" נמוכה באופן דרמטי (!).
גם אם לקוח אומר לכם "לא", הוא זה שביצע פעולה אקטיבית כדי להירשם ל- שיחת המכירה עמכם, אז לכל הפחות הוא מצפה לקשר מכם כדי לשמוע מכם יותר פרטים על השירות/מוצר.
בכל המקרים האחרים, הסבירות לשמוע "לא" מאוד גבוהה, כי הלקוח הפוטנציאלי אינו מצפה לשיחה מכם, ולמעשה, כשאתם מנסים ליצור איתו קשר, אתם מתפרצים ליום שלו וללו"ז שלו, וזה כשלעצמו עשוי להרתיע אותו, גם אם לכאורה היה מוצא עניין במה שאתם מציעים.
לסיכום, קיימים 4 מידות בשלות של לידים נפוצות:
איתור לידים (עצמי), דטא קרה, לידים חמים ו- ריטנשן.
עבודה מול לידים חמים מפחיתה באופן משמעותי את הסיכוי לשמוע "לא" כל היום. אם אתם מאלה, דאגו לוודא בראיונות העבודה שלכם שאתם מיועדים לעבוד עם לידים חמים בלבד. חשוב לציין שעבודה עם כל סוגי הלידים האחרים – לגיטימית. יש עסקים שלא ניתן לייצר בהם לידים חמים על בסיס קבוע.
כמו כן חשוב לדעת שסוג הלידים איתם תעבדו צריך להשפיע על מודל השכר שלכם, ועל זה הרחבנו בפוסט אחר.
שתפו