כשהיינו ילדים, לרובנו המליצו לתפוס שליטה על החיים המקצועיים שלנו כדי להנדס לעצמנו את קורות החיים.
מי מכם שהחליט ליישם את ההמלצה (וטוב שכך!), כנראה בוחר בקפידה יתרה את התפקידים הבאים שלו כדי להפגין התפתחות מקצועית הגיונית ובריאה בתוך הרצף התעסוקתי שלו.
ובמעבר חד – למעסיקים.
זה לא סוד שקיימת תחרות אגרסיבית בין המעסיקים על גיוסם של סוכני המכירות הטובים והמנוסים בתחום.
אחת הדרכים למשוך מועמדים היא בלהציע להם טייטלים מפוצצים ויוקרתיים אבל בהרבה מאוד מקרים -כל קשר בין הטייטל למציאות הוא פיקציה, וכפי שתכף תבינו – זה מאוד מסוכן.
בין הטייטלים הנפוצים והעדכניים:
מנהל פיתוח עסקי / BDR
מנהל תיקי לקוחות
מנהל מכירות
SDR
בגדול, כולם סוכני מכירות אבל כדאי לדעת מה באמת ההגדרה המקורית לכל טייטל, ומנגד – איך זה נראה בפועל אצל מעסיקים.
*מנהל פיתוח עסקי / BDR*
במקור – תפקידו של מנהל פיתוח עסקי מתחיל במיפוי כלל המשאבים של העסק, זיהוי המשאבים שלא מנוצלים, בניית מוצר/שירות מ- "שאריות" המשאבים והכנסתם לפייפליין השיווק והמכירות.
בפועל – רוב מי שמחפש לגייס "מנהל פיתוח עסקי" מחפש סוכן מכירות סטנדרטי, שפשוט יביא עבודה בעצמו, מבלי שיהיה צורך להשקיע במאמצי שיווק.
*מנהל תיקי לקוחות*
במקור – מנהל תיקי לקוחות הוא סוכן "ריטנשן" (שימור) שתפקידו העיקרי הוא לנהל את הקשר בין הלקוחות לבין התפעול של החברה ולדאוג שיהיו מרוצים במטרה שיאריכו את משך ההתקשרות בכל פעם ואולי אפילו יגדילו את סל הקניה שלהם.
בפועל – מנהל תיק לקוח מגלה שהוא בעצם אחראי על כל הפעילות מול לקוחות, החל מאיתור הלקוחות, פניה ליצירת עניין, ביצוע המכירה, ושימור (ריטנשן).
*מנהל מכירות*
במקור – תפקידו של מנהל המכירות הוא לנהל את פעילות המכירות של החברה. בין יתר משימותיו הם תכנון תהליכי המכירה, גיוס, הכשרה, ניהול והשבחה של סוכני המכירות, ניטור מדדי מכירה, ניתוחם והצגתם לדרג הניהולי.
בפועל – רוב מי שמחפש לגייס "מנהל מכירות" מחפש סוכן מכירות סטנדרטי, שכל מה שהוא מנהל זה את העבודה של עצמו ולא יותר.
*SDR*
במקור – SDR – Sales Development Representative – תפקידו לאתר זירות שבהן מתרכזים הלקוחות הפוטנציאליים, להנדס את אופן הפנייה אליהם כדי לייצר בהם עניין, והעברת המתעניינים למחלקת המכירות לטובת פרזנטציה ו- סגירה.
בפועל – לרוב כשמציעים תפקיד של SDR, מחפשים סוכן מכירות סטנדרטי, שפשוט יביא עבודה בעצמו, מבלי שיהיה צורך להשקיע במאמצי שיווק (כמו במקרה של "מנהל פיתוח עסקי").
ואם הגעתם עד הנה – למה זה חשוב??
כי כדאי לשאול בכל ראיון – מה בדיוק מצופה מכם במסגרת התפקיד.
כדי שלא תבואו בגלל הטייטל, תברחו בגלל שבפועל – זה לא ממש תואם, ותיצרו לעצמכם "חור" בקורות החיים, שאותו תצטרכו להסביר בראיונות עבודה במשך 5 השנים הבאות.
שתפו